Dtf baskısı, son yıllarda tekstil sektöründeki teknolojik gelişmeler ile büyük bir önem kazanan ve baskı sektöründeki diğer muadil baskı tekniklerine nazaran daha kolay ve elverişli aşamalara sahip olması ve özelliklede kullanıcıya geniş bir renk yelpazesi sunmasıyla birlikte birçok işletmenin iş yükünü hafifletmekle kalmayıp daha uygun fiyatlar ile daha kaliteli son ürün almalarına olanak sağlamaktadır.

DTF Baskı Süreci Nasıl Oluyor ve Neler Gereklidir?

Dtf baskı sürecini anlatmaya başlamadan önce bu baskı tekniği için ihtiyacımız olan ürünleri listeleyecek olursak;

* DTF Yazıcısı

* DTF Mürekkebi

* DTF Transfer Kâğıdı

* DTF Transfer Tozu

* Rip Programı

* Transfer Pres Makinesi

Baskı işlemine bir görsel veya bir tasarım seçerek başlıyoruz. Seçtiğimiz görseli Corel veya Adobe Photoshop gibi yardımcı programlar vasıtası ile düzenledikten sonra tasarımı kullandığınız RİP Programına aktarıyorsunuz ve RİP Programı vasıtası ile renk ayarları, kullanılacak mürekkebi seviyelerini veya tasarımın filmin neresine basılacağı gibi baskı kalitesini etkileyen çeşitli faktörleri ayarladıktan sonra DTF yazıcınıza yazdır komutunu gönderiyorsunuz. Transfer filmine hazırladığınız görselin çıktısını aldıktan sonraki aşama Tozlamadır.

Tozlama aşamasında otomatik tozlama ve çırpma ünitesi ile veya manuel bir şekilde filmin üzerindeki mürekkebin olduğu bölgeye DTF Transfer Tozu serpiştirilir. Bu işlemin asıl amacı yapışkan görevinde olan dtf transfer tozunun baskı yapacağınız ürünün yüzeyine sağlam bir şekilde yapışmasını sağlamaktır elastik yapıya sahip kumaşlarda dahi baskılarınızın yapışkanlığı ve tutunma kabiliyeti yüksek olacaktır. Tozlama  aşamasında manuel şekilde tozlama yapacak olan kişilerin filmin üzerindeki mürekkebin oldugu bölgenin tamamının transfer tozu ile kaplanması gereklidir. Fazlalık olan tozuda çırparak temizledikten sonra bir sonraki aşama Pişirme aşamasıdır.  

DTF BASKI TOZLAMA AŞAMASI

Pişirme aşamasını endüstriyel DTF yazıcılarında, yazıcının fırın kısmında mürekkepli bölgenin üstüne yapışmış olan tozlar  pişirilir bu işlemi manuel olarak, transfer pres makinesi yardımı ile pişirebilirsiniz bu işlemdeki amacımız serpiştirdiğimiz tozun mürekkepli bölgede eriyerek, mürekkep ile tozun iç içe geçmesi sağlamaktır. Pres makinesi ile tozu pişirecek kişilerin pres makinesinin üst kapağını filme temas ettirmemeye dikkat etmeleri gerekmektedir. Erimenin iyi olduğuna karar verdikten sonra, hazırlamış olduğunuz transfer filmini baskı yapmak istediğiniz yüzeye yerleştirin, ardından filmin üzerine sıcak baskı tabakası koyun ve ardından pres makinesini bastırın . Sıcak pres sıcaklığı 160°C ve süre 10-20 saniye olmalıdır. Pres işlemi bittikten yaklaşık 15-20 saniye sonra yavaşça filmi sökünüz.

Pişirme sonrası toz’un mürekkep ile karışmış hali

DTF BASKI ÖRNEKLERİ


                    

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.